Čim je pala cijena na trećem natječaju za prodaju stare školske zgrade u Malom Ižu, eto kandidata. Neslužbeno smo doznali kako su se na natječaj Grada Zadra javila čak četiri potencijalna kupca.

Natječaj je objavljen u travnju. Kuća ukupne površine prodaje po cijeni od 128.520 eura. To je pola od cijene koju je Grad Zadar tražio u prva dva natječaja, a rezultat je nove procjene nekretnine od ukupno 572 metra četvorna. Na samu kuću otpada 315 kvadrata, a uz spremište tamo su i dva dvorišta koja imaju 149 i 95 kvadrata. Tu je bila škola do 1960. godine.

Iz Grada Zadra još nisu objavili odluku o tome tko će postati vlasnik stare škole za koju bi oni htjeli da postane hotel. Mještani Malog Iža dugo su čekali tko će kupiti tu građevinu koja je u raspadajućem stanju, nadajući se kako će pripasti njihovom lokalnom građevinskom poduzetniku.

Prodaja je počela 2019. godine. Nitko se nije javio ni na drugi natječaj po istoj cijeni od 2.1 milijun kuna. Odjel za upravljanje gradskom imovinom naručio je elaborat kojim je vrijednost te nekretnine prepolovljena na 968.333 kuna.