U srijedu, 17. svibnja, direktor APN-a Dragan Hristov sa suradnicima boravit će u radnom posjetu Gradu Zadru, najavili su iz gradske uprave.

Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Dukićem i potpisnicima predugovora za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na lokaciji Crvene kuće u Zadru, u obilazak nove zgrade POS-a u pozvani su i novinari.

Podsjetimo, na Crvenim kućama izgrađeno je sto stanova, ali je njih 12 ostalo neprodano iako je cijena, bila prihvatljiva i prvotno je iznosila 1.193,44 eura. No zbog usklađenja prvotne cijene s troškovima gradnje, rok useljenja je s 15. svibnja prolongiran na (najmanje) 31. srpnja. Tako vlasnici koji već više od sedam godina čekaju ključeve, u svoju nekretninu još ne mogu ući, dok istovremeno plaćaju kredit ili podstanarstvo ili spavaju na podu kod roditelja.

Gradsko vijeće proteklog je tjedna dalo odobrenje gradonačelniku za kupnju šest stanova za 604.787,64 eura, gdje je obećano kako će situacija biti riješena što prije je to moguće.