Cesta na Pločama uz tamošnju školu raskopana je već mjesecima.

Naš sugrađanin i stanovnik tog gradskog predjela (podaci poznati redakciji) isto toliko vremena potratio je nastojanju da se taj dio ceste sanira i rupa zakrpa:

Prvenstvo zbog djeca koja tuda prolaze,  a ne mogu ni auti. Osobno prolazim tuda 10-ak puta na dan i bode mi oči. Kad kaže zbog školske djece, onda to zvuči jeftino ali stvarano mislim da se oni u toj dobi ne moraju navikavati na naše loše pojave, kazao nam je autor ove vijesti. On je apelirao i preko Mjesnog odbora Ploča u kojem su mu rekli kako su zvali i intervenirali u Gradu. Svemu tome je prethodila potraga jer je kod nas uobičajeno da se vrući krumpir prebacuje s jednih na drugih.

Iako su Ploče na rubu grada, to nije županijska cesta, eliminirao je naš sugrađanin izravnim pozivom Županijskoj upravi za ceste.

I onda su krenuli uzaludni pozivi prema gradskoj upravi da bi tamo dobio jedno jedino opravdanje - ne možemo ništa jer je blokiran proračun.  

I tako se naš život svakidašnji za malo asfalta svodi na veliki proračun. Kao da ne postoji obaveza s ugovorenom firmom, a to je Filius, za održavanje prometnica.

I ako su u pitanju radovi komunalnih poduzeća na toj cesti, onda su oni u vlasništvu Grada Zadra. S njima je u izravnoj vezi, pa čak i u nadzoru Vodovoda, pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela, a ta cesta je bez sumnje gradska.

I svi oni moraju biti servis građanima, a ne da za malo asfalta „skužu" nalaze u političkom oružju proračuna kojeg su sami obustavili.