Građani Zadra teško se navikavaju na raskopane ulice i svaki put se iznenadi s novim, nenajavljenim kopanjem. Osobito onda kada ti radovi ometaju promet i kada se izvode u jeku najveće gužve.

Tako je jutros bilo uz Put Murvice, tik do rotora koji je inače u zadarskom prometnom kaosu, ispao najslabija karika. U njemu se promet zaustavlja u koloni koja se stvara od Bulevara preko Ulice Hrvoja Ćustića koja je dodatno usporena s brdskim preprekama koje kao i puste stupiće, postavljaju iz Odjela za komunalne djelatnosti.

Jutros se uz Murvičku kopa i nogostup.

Na kolnik su stavljeni prometni znakovi upozorenja kojeg, međutim, nema na stranici Grada Zadra s obzirom da je to prometnica u njihovom vlasništvu.

Tko i zašto izvodi radove, velika su enigma kao i na Putu Stanova gdje su danima postavljeni na kolniku znakovi upozorenja. Tamo je bager raskopao dio proširenja te ulice, izgrađenog u sklopu rekonstrukcije Tuđmanove. Taj asfaltni umetak, nekima je služio kao parking. Tko je naručio radove koje je teško definirati na terenu, također je pitanje bez odgovora.

Sa Sveučilišta su na to pitanje odgovorili da radovi nisu u njihovoj nadležnosti. Jedina moguća adresa je Grad Zadar s obzirom da je i ta ulica u njihovoj nadležnosti. Sve što se događa u obuhvatu plana sveučilišnog kampusa trebalo bi biti pokriveno trećom izmjenom Detaljnom plana uređenja nedavno usvojenom na Gradskom vijeću.