U Pakoštanima je na inicijativu omiljenog svećenika i župnika crkve Uzašašća Gospodinova don Jerolima Lenkića ovih dana održano druženje na kojem su se okupile kulturno-sportske udruge, koje djeluju na području Općine Pakoštane.

Između ostalih, na jednom mjestu našli su se Vitezovi Vranski, Pakoške mažoretkinje, plesači Plesnog studija K2, mali nogometaši NK Pakoštane i veliki igrači malog nogometa, biciklisti BBK Pakoštane, odbojkaši, jedriličari, kickboksači te košarkaši Košarkaškog kluba Pakoštane.

Nakon uvodnih riječi domaćina i blagoslova don Jerolima Lenkića, podijeljene su zahvalnice za poticanje i razvoj zdravog života djece i mladih.
Uz predstavnike crkvene vlasti u Pakoštanima, na skupu je bila i direktorica Turističke zajednice Općine Pakoštane Danijela Vulin, koja je zahvalila svim trenerima i voditeljima na trudu koji ulažu u radu s malim sportašima te pozvala djecu da se bave sportom.
Okupljenima se obratio i umirovljeni pukovnik HV-a Ante Žoni Maksan, koji je također stavio naglasak na važnost bavljenja sportom.

U zabavnom dijelu programa predstavile su se plesačice i plesači te mažoretkinje, koji su plesnim točkama i koreografijama pokazali sva svoja umijeća, dok je pjesnik Ante Sikirić recitacijama izazvao veliki pljesak prisutnih. Ugodnu večer pjesmom i plesom začinili su članovi KUD-a Sv. Ante iz Draga.

- Bila je to jedna predivna večer. Iskrena zahvala organizatorima na pozivu i priznanju za značajan doprinos u provođenju i poticanju sportskih aktivnosti i zdravog načina života. Nama u KK Pakoštane, koji radimo s djecom i mladima ovo je jedan veliki motiv za daljnji rad - rekao je Dinko Mandić, trener i dopredsjednik KK Pakoštane, čiji su predstavnici kao mali znak pažnje don Lenkiću, inače velikom ljubitelju sporta, poklonili košarkašku loptu s potpisima djece koja treniraju u klubu.