"Pred komunalnim redarima veliki su izazovi", kazao je gradonačelnik Branko Dukić kada je najavio kako će oni, umjesto prometnih redara, nadzirati dostavu. 

Ta odluka o dostavi mijenjala se na njihovu inicijativu, a još im je veću težinu dao pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela nakon što se ta njegova odluka u praksi nije pokazala uspješnom. No, to nije sve što ih čeka ovo ljeto.

- Komunalni redari će kontrolirati i kažnjavati turiste koji danju hodaju polugoli. Noću će redari dežurati nad ugostiteljima koji krše najnoviju odluku o buki. Moći će ispisivati kazne na licu mjesta. Redari su spremni za taj, još jedan posao, izjavio je pročelnik Dujela.

Nedostajat će im jedino iskustvo voditelja odsjeka komunalnih redara Ede Fantele koji ide u mirovinu. Dujela je za organizatora komunalnog redarstva postavio Zdenka Ivanca. Srećom, izglasan je proračun pa će se moći zaposliti sezonski redari. Za taj posao više ne treba politička veza. Nije da je privlačan, jer redari rade vrlo neugodan posao na terenu.

Pročelnik Dujela je preko Zadarskog lista pozvao zainteresirane da se jave za komunalne redare. Srećom, pa ih ne čeka nadzor pomorskog dobra, od čega se odutalo u drugom čitanju tog spornog Zakona.