Direktor Nasada, Josip Krnčević od 1. lipnja kao i svi direktori komunalnih poduzeća, imat će povećanu plaću za 432 eura bruto. Povećanje plaća od lipnja bit će i za sve zaposlenike u Nasadima i to za 50 eura neto što je rezultat pregovora s Gradom Zadrom.

Od 1. travnja, a to nije bila šala, dobili su isto toliko povećanje na račun toplog obroka. I zaposlenici Nasada napokon se mogu nadati prvom kolektivnom ugovoru. Njihov sindikalni povjerenik Tomislav Medić najavio je pregovore s Gradom Zadrom kao većinskim vlasnikom te komunalne firme koja ima 134 zaposlena, uključujući i sezonce.

To naravno nema veze s amandmanom Akcije mladih od 300.000,00 eura za potpisivanje kolektivnog ugovora, a time i osiguranja materijalnih prava svih radnika ovog gradskog poduzeća. Radnici tvrtke Nasadi d.o.o. su za svoj mukotrpni rad po svim vremenskim prilikama nezaštićeni i jako nisko plaćeni što je glavni uzrok sve većeg odljeva radne snage, koja vrlo brzo može uzrokovati nemogućnost ispunjenja javne usluge, napisano je u amandmanu AM kojeg je gradonačelnik Branko Dukić nedavno odbio.  Ali će se ipak oživotvoriti u sindikalnoj režiji.

U Nasadima koji su imali sramotno niske plaće, čak i inženjeri, lani su  primanja povećana u prosjeku za 11 posto. Najveće povećanje od 20 posto dobili su pogrebnici. To je vjerojatno i razlog zbog kojeg su Nasadi napokon popunili ta radna mjesta s trojicom novih pogrebnika.

 Međutim, problem će biti sezonsko zapošljavanje, napominje direktor Nasada jer prema novom zakonu o radu, za sezonski rad mogu se potpisati najviše tri ugovora.
Posao vrtlara doista je sezonski i sve teže je naći radnike, osobito u situaciji turizma i ugostiteljstva koje s daleko većim plaćama „kupuje" kadrove.