Novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Boris Jović objavio je odluku o potrebi zapošljavanju osam vatrogasaca.

Prije dva dana izašao je natječaj s rokom prijave od 8 dana za šest vatrogasaca i dva vatrogasca- vozača.
Specifičan je to posao pa tako i uvjeti natječaja u kojim se navodi kako osoba koja se prvi put zapošljava ili ima radno iskustvo kraće od 12 mjeseci na poslovima vatrogasca prima se u radni odnos na određeno vrijeme od 12 mjeseci kao pripravnik.

Ukoliko zadovolji na pripravničkom stažu, tek onda može dobiti za stalno posao profesionalnog vatrogasca. Kandidati moraju ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti, što se podrazumijeva s obzirom da se očekuju prijave mlađih od 30 godina.

Posljednji natječaj kada se postrojba pomlađivala sa šest novih vatrogasaca, bio je 2021. godine. Tada su imali 91 zaposlenog. Ovih dana se svima njima diže plaća za 20 posto u bruto iznosu. Osnovica plaće će im se povećati za 12 posto, a koeficijent za 8 posto. Vatrogascima će plaće još rasti zbog uvođenja novog pravilnika na razini Države.

Dosadašnji zapovjednik JVP, željko Šoša za ponedjeljak je sazvao sjednicu Vatrogasnog vijeća JVP Zadar kojem je on predsjednik.

Uz  treće izmjena i dopuna plana nabave JVP Zadar za 2023. godinu, na sjednici će biti prijedlog Odluke o utvrđivanju osnovice za obračun plaće zaposlenih u JVP Zadar te koeficijentima za obračun plaće zaposlenih u JVP Zadar. Pod razno će bivši zapovjednik Šoša predsjedniku  Šoši podnijeti izvještaj o radu zapovjednika i zapovjedništva VZGZ u 2022. godine.

Blokiran operativni ulaz u sjedište JVP Zadar radovima na kanalizaciji Puta Murvice