Na zadarskoj rivi i dalje se radi punom parom! U svega mjesec dana, koliko je prošlo između dva fotoizvještaja Lučke uprave Zadar, zabilježen je veliki napredak na gradilištu koje je u rukama Adriainga i njihovog podizvođača Kali gradnje.

Mul je dobio obrise povijesnih dimenzija kakve je imao kada je izgrađen prije stotinjak godina. Ugrađena su ukupna 172 betonska bloka, koja čine konturu nadograđenog gata u ukupnoj dužini od 80 metara, što je za 15 metara duže u odnosu na dosadašnje stanje. Preostaje nasipavanje kamenim materijalom te u konačnici ugradnja kamene obloge, poklopnica i opločenja na cijeloj površini gata.

Iz LUZ-a ne žele trčati pred rudo s najavama, koje kiša može lako poremetiti, ali jasno je kako će radovi završiti puno prije ugovorenog roka koji je do kraja godine. S obzirom na dobru dinamiku radova, nije isključeno da će Zadrani i njihovi gosti već na ljeto šetati mulom i u potpunosti obnovljenom zadarskom rivom.

Obnova Obale kralja Petra Krešimira IV. odvija se u sklopu projekta punog naziva "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok" čija je vrijednost gotovo 9 milijuna eura, odnosno 67,4 milijuna kuna, od čega 7,5 milijuna eura sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok ostatak iznosa pokriva Država. Podsjetimo, u sklopu istog projekta lani je obnovljena i uređena Liburnska obala.