Povodom manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, koja je godišnji događaj na razini cijele Hrvatske, Udruga Porat u Zadru otvara svoja vrata građanima, koji žele sudjelovati u druženju i informiranju o radu Udruge.

Program otvorenih vrata počinje u četvrtak 1. lipnja, od 10 sati pa sve do 14 sati, kada je u prostorijama Udruge (Ilije Smiljanića 2) organizirano druženje „Dođite na kavu i zaigrajte društvene igre u udruzi Porat". Posjetitelji će imati priliku zaigrati poneku igru uz kavu i razgovor te dobiti promotivne materijale uz informacije o programima koje nude od strane članova Udruge.

U petak, 2. lipnja, u 11 sati organiziran je Glazbeni kviz, za kojeg su prijave 15 minuta prije početka, a kotizacija je besplatna.

Udruga Porat ima za cilj kontinuirano osnaživanje emocionalnog stanja i ulaganje napora u razvijanje znanja i vještina liječenih ovisnika radi lakše prilagodbe u društvu u svrhu održavanja trajne drug-free apstinencije. Također, nesebično i pravodobno reagiranje na potrebe osoba koje jesu ili su bile u problemu ovisnosti i aktivno djelovanje na sprječavanju nastanka ovisnosti, a sve to ne bi li pomogli podizanju jake i povezane zajednice, koja promovira zdrav život slobodan od svih oblika ovisnosti.