Završetak aktivnosti Erasmus + projekta Program zdravstvene njege, svečano je obilježen 25. svibnja zajedničkim druženjem i dodjelom potvrda učenicima sudionicima mobilnosti.
Ravnateljica škole, prof. Anita Basioli, uručila je i zahvalnice nastavnicima, djelatnicima stručne i pravne službe škole koji su dali svoj doprinos realizaciji projekta.

Medicinska škola Ante Kuzmanića-Zadar nositelj je programa Erasmus + za razdoblje od 1. lipnja 2022. do 31. svibnja 2023. godine za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Za provođenje projekta pod nazivom Program zdravstvene njege, školi je odobrena bespovratna financijska potpora za stručnu praksu 13 učenika i 2 nastavnika u Centru za slabovidne, slijepe i starije osobe u Škofja Loki.

Nakon stručnih, kulturoloških i jezičnih priprema učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar, u pratnji nastavnica Petre Karaga i Sonje Šare, boravili su od 20. 11. do 3.12.2022. godine u Centru za slabovidne, slijepe osobe i starije osobe Škofja Loka pod stručnim vodstvom izabranih mentora.

Tijekom mobilnosti učenici su sudjelovali u aktivnostima svakodnevne skrbi za osobe starije dobi u Centru. Vidljivost i rezultati projekta ostvareni su od siječnja do svibnja ove godine kroz radionice na kojima su učenici podijelili svoja znanja i iskustva kolegama u školi. Radionice su tematski podijeljene u dva dijela.

Prvi dio pod nazivom „Kako pristupiti slijepoj i slabovidnoj osobi" održan je u veljači i ožujku, a drugi dio pod nazivom „Sigurno razvrstavanje otpada" u travnju kada se obilježava i Dan planeta zemlje i Zeleni Mjesec u medicinskoj školi.

Nastavnice u pratnji Petra Karaga i Sonja Šare diseminaciju projekta provele su na sjednici Nastavničkoj vijeća, Međužupanijskom skupu nastavnika zdravstvene njege i srodnih predmeta i kongresu s međunarodnim sudjelovanje „Sestrinstvo bez granica", koji se održao krajem ožujka u Opatiji te posjetom Udruzi slijepih u Zadru. Krajnji rezultat projektnih aktivnosti je e-brošura „Temeljne informacije o skrbi osobe s oštećenjem vida".

Iz škole se zahvaljuju djelatnicima Centra na stručnom vodstvu i mentorskoj podršci tijekom stručne prakse. Gospodinu Kristofu Debeljaku zahvala na organizacijskoj podršci, bez koje ova mobilnost ne bi bila uspješna. Također, zahvaljuju Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na podršci tijekom prijave, organizacije i provođenja mobilnosti.

Učenice: Ivana Bratanović, Marija Komljenović, Antea Baždarić, Tereza Korčulanić, Marijana Franjić, Dora Krupić, Arijana Babić, Marta Marija Marušić, Marija Mazija, Lana Dubravica, Izabela Martinović, Antonija Glasnović i Gabrijela Pataran

Nastavnice: Sonja Šare i Petra Karaga