More ispred gradilišta hotela Maraska još uvijek je zamućeno, upozoravaju stanari okolnih kuća pitajući se hoće li ovako izgledati i u sezoni, kada se na plaži Jadran očekuju brojni kupači. Podsjetimo, radi se o zemljanom materijalu koji se ispušta s gradilišta zajedno s akumuliranom i filtriranom morskom i podzemnom vodom što je, kako su objasnili investitori na početku radova, uobičajeni postupak.

Iako su poručili da se radi o neškodljivom postupku za okoliš, sigurno je da u ovakvim okolnostima kupanje nije poželjno.

Iz Dogusa su nam jučer odgovorili kako je postupak pri kraju te će more u sezoni biti čisto.

- Prema našoj dinamici gradilišta Maraske, u završnoj smo fazi ispumpavanja / ispuštanja zamućene (odnosno zemljane) vode. Ispuštanje zamućene vode smanjit će se na male količine sljedećih dana i bit će finalizirano do kraja sljedećeg tjedna, poručuju iz Dogusa.

S obzirom da se radi o investiciji koja ne podliježe zabrani radova u sezoni, građevinski radovi će se nastaviti tijekom ljeta, uz minimalno ometanje stanara i turista. Očekuje se da bi svi radovi bili gotovi u proljeće sljedeće godine te bi u sezoni 2024. Hyatt Regency Zadar Maraska trebao primiti prve goste.