Ovoga su tjedna dovršeni radovi na rekonstrukciji i dodatnom opremanju atletskog stadiona koji se nalazi unutar Sportsko rekreativnog centra Benkovac u neposrednoj blizini Dječjeg vrtića Bubamara, gradske športske dvorane i Osnovne škole Benkovac u Velebitskoj ulici.

Grad Benkovac je prijavio projekt Uređenje sportsko rekreacijskog centra Benkovac na natječaj Ministarstva turizma i sporta, koji je obuhvaćao radove na rekonstrukciji i opremanju dodatnim sadržajima atletskog stadiona unutar Sportsko-rekreativnog centra Benkovac, te ostvario bespovratnu potporu u vrijednosti od 46.145,16 eura. Kako je ukupna vrijednost radova prema troškovniku iznosila 90.869,22 eura, preostala sredstva za dovršetak projektom planiranih radova osigurao je Grad Benkovac u iznosu od 44.724,06 eura.

Radove je izvodila tvrtka GT SPORT GRUPA d.o.o iz Rijeke, koji su sve radove dovršili do zadanog roka 23. svibnja ove godine.

Radovi su obuhvaćali demontažu stare četverotračne atletske staze, izgradnju nove šesterotračne atletske staze s dodatkom ravnog dijela staze s južne strane kako bi se mogla održavati atletski natjecanja, koja ranije nisu bila moguća zbog kratkoće staze. Nadalje, rekonstruirano je i opremljeno zaletište i jama za skok u dalj, postolje za bacanje kugle, te drugi sadržaji za kvalitetno provođenje atletskih treninga i natjecanja. Također, kroz projekt su uređene i tribine za gledalište koje su opremljene lijepim plastičnim stolicama, tako da je atletski stadion nakon ovih radova zasjao u potpuno novom ruhu.

Paralelno s navedenim radovima postavljena je na stadionu i javna rasvjeta, tako da će mladi atletičari i atletičarke, ostali sportaši i građani rekreativci moći koristiti atletski stadion i u večernjim satima.