Pod pritiskom javnosti i utjecaja političkog gurua u Ministarstvu mora, Jadrolinija je smanjila cijenu prijevoza na brodskoj liniji Zadar - Preko.

I to od danas, 2. lipnja prijevoz putnika u jednom smjeru neće iznositi 7.60 eura, dvostruko više nego li trajektom na istoj liniji, nego je smanjen na 5 eura. Toliko će iznositi karta u sezoni do 1. listopada a onda će biti četiri eura. Ono što je  prošlo neopaženo je cijena od 6 eura koju je Jadrolinija  najavila za vožnju izvan sezone. Ona je u brzoj intervenciji smanjana za dva eura.

 

Zgražanje zadarske javnosti a osobito onih koji koriste tu brodsku liniju te brzu reakciju, izazvala je jedna gospođa koja je medijima posla samo svoje čuđenje na nesrazmjenu cijenu online kupljene karte. Njoj Jadrolinija ne samo da je dužna vratiti novac već joj je trebala osigurati besplatan sezonski prijevoz jer je ne sluteći ukazala na činjenicu da je državni brodar bez najave komercijalizirao tu liniju. Nije se oglasila ni Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Naime, putnici na toj liniji pa na kraju i turisti na kojih se računalo u kalkulaciji za zaradu, nisu krivi što je ta državna agencija poništila natječaj na kojem je TP line pobijedio sa 100 bodova naspram 57 koliko je dobila Jadrolinija.

Da nisu to napravili i da je zadarski brodar preuzeo tu liniju umjesto Jadrolinije koja praktički nema ni broda za njezino održavanje (umjesto Dore plovi Lara a održavali su je i trajketi, op.a), putnici bi se danas vozili u relativno novim i brzim katamaranima po subvencioniranoj cijeni.