„30 a ne 130", „Kad će ležeći", pitanja su koja su na zidu kod Katoličke škole na Bokanjcu ispisali tamošnji žitelji, upozoravajući kako je svaki izlazak na ovu prometnicu potencijalno pogibeljan. Naime, nakon uređenja prometnice i postavljanja novog asfaltnog sloja nisu vraćeni uspornici, tzv. „ležeći policajci", na koje je zbog visine također bilo zamjerki, ali vozača automobila.

Iz gradske uprave prije nekoliko mjeseci najavili su rješenje ali do njega još nije došlo. Zašto, objašnjava pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra Robertino Dujela.

- Nakon završetka radova aglomeracije na Bokanjcu prometno rješenje sa četiri uspornika u Ulici Franje Fanceva, koji su osiguravali sigurnost djece na putu do škole, ali istovremeno rezultirali i negodovanjem vozača, zamijenit ćemo umjetnim trapezastim izbočinama u blizini pješačkih prijelaza.

Radi se o umjetnim izbočinama od gume ili plastike, rješenju koje je već primijenjeno na pješačkom prijelazu u Ulici Domovinskog rata, između Kauflanda i Višnjika, odnosno dječjeg vrtića.- Izrada prometnog elaborata je pokrenuta neposredno po usvajanju proračuna, a konačnu realizaciju očekujemo nakon suglasnosti nadležnih službi policije. Do konačnog rješenja, postavljanja kamera za nadzor brzine, imamo obvezu koristiti sve raspoložive resurse u zaštiti najranjivije skupine sudionika u prometu, djece pješaka, poručuje Dujela.