Nakon tri propala natječaja Hrvatske autoceste promijenile su uvjete koncesije nad odmorištem Marune na kojem je goste trebala primati "Velebitska kraljica".

Radi se o nikad dovršenoj investiciji Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta, a iza koje je ostao nedovršeni i napušteni hotel te restoran na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok.

Nakon zamršene sudske zavrzlame HAC je početkom prošle godine krenuo u potragu za novim investitorom, koji bi im uplaćivao 41.598,21 kuna (5.521,03 EUR) mjesečne zakupnine za pravo korištenja cestovnog zemljišta površine 1.973,59 m2. No takva cifra nije privukla niti jednog zainteresiranog koncesionara pa je HAC sada srezao cijenu na 4.027,26 EUR.

Iz novog natječaja izbačen je i uvjet prema kojem investitor mora ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, prema ranijem objašnjenju iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste.

Ostali uvjeti natječaja ostali su isti pa će tako koncesija trajati 25 godina, a investitor će nakon sklapanja ugovora dobiti i rok od godinu i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva.

Hoće li novi uvjeti privući investitore, bit će poznato 14. lipnja, kada je zakazano javno otvaranje ponuda u prostorijama Hrvatskih autocesta u Zagrebu.