Polaznici 25. naraštaja ratne škole „Ban Josip Jelačić" imaju studijsko putovanje s nastavnim posjetima, u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman", a u ponedjeljak 5. lipnja će boraviti u Zadru.

U sklopu posjeta, u Velikoj vijećnici Doma županije u 9 sati primit će ih župan Božidar Longin sa suradnicima i predstavnici grada Zadra. Predavanje na temu „Zadar i Zadarska županija u Domovinskom ratu" održat će general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a.

Polaznici će zajedno s načelnikom ratne škole brigadirom Mijom Kožićem u 12 sati odati počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu paljenjem svijeća u uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima, a obići će i kulturno-povijesne znamenitosti Grada Zadra.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić" najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.