Zadarski EL TIM odabran je kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova na projektu solarne elektrane Opće bolnice Zadar.

Natječaj je bio procijenjen na 161.921,83 eura, a najpovoljniju ponudu u iznosu od 191.272 eura dao je EL TIM d.o.o. iz Nadina. Elektro-energetika iz Zagreba dala je ponudu od 236.474 eura, a splitski Deltron od čak 261.425 €.

Solarna elektrana bit će postavljena na krov Poliklinike na površini od 1.111 m2, a proizvodit će 279.063 kWh struje godišnje. Autor idejnog rješenja i glavnog projekta je Ivan Mužić, dipl. ing elektrotehnike iz Rijeke, a konstrukcije Marko Sardelić, dipl. ing građevine iz Splita.

Osim što će se na taj način doprinijeti sigurnosti opskrbe i zaštite okoliše, u bolnici nakon njezinog postavljanja planiraju i dodatno smanjiti potrošnje električne energije za 19 posto.

Ušteđena sredstva omogućit će daljnja ulaganja u modernizaciju bolničke opreme te u unaprjeđenje zdravstvenih usluga, a neće izostati ni ulaganja u ljudske kapacitete, objasnio je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina kada je taj EU projekt predstavljen na savjetovanju prošlog mjeseca. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.