Županijski sud u Zadru odbio je žalbu okrivljenog Zadranina na provođenje istrage u slučaju zloporabe droge, odnosno držanja preparata s marihuanom u obiteljskom domu.

Kako se može iščitati iz rješenja, radi se o poduzetniku koji je registrirao firmu za preradu i distribuciju obične konoplje. U provođenju istrage nad drugim osumnjičenikom izvršena je pretraga njegovog doma, pri čemu je pronađena staklena bočica u kojoj se nalazila mast zelene boje spravljena od svinjske masti i cjelovite biljke konoplje težine cca 200 grama, a koju je provedenim preliminarnim vještačenjem ukazano da sadrži drogu marihuanu.

Iz priloženih računa trgovačkog društva čiji je direktor, ispostavljenih Ministarstvu unutarnjih poslova RH, vidljivo je da oni sadrže neistinite podatke. Navedeno za sada ukazuje na osnovanu sumnju da je osumnjičenik kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, te su ispunjeni zakonski uvjeti za provođenje istrage.

Tijekom predstojeće istrage će se provesti potrebni dokazi - toksikološko vještačenje oduzetih tvari, psihijatrijsko vještačenje osumnjičenika te druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba. Na ovaj način će se utvrditi sve relevantne činjenice, temeljem kojih će državni odvjetnik, zajedno s preostalim prikupljenim dokazima, donijeti odluku o podizanju optužnice, kvalifikacije kaznenog djela ili pak obustavi postupka, presudio je Županijski sud u Zadru.