Košarkaško - navijačka euforija nije mogla proći bez incidenata koji su potvrđeni u izvještaju iz PU zadarske. Sinoć je na Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića održana 3. finalna košarkaška utakmica doigravanja za prvaka „HT Premijer lige" između KK „Zadar" iz Zadra i KK „Split" iz Splita.

U dvorani je bilo nazočno oko 9 tisuća posjetitelja, dok su se prije i nakon održavanja utakmice navijači okupljali na trgu i ulicama grada. Uz provođenje preventivnih mjera i radnji vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, policija je bila nazočna i u gradu.

Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana veća oštećenja imovine niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Jedna osoba je privedena u prostorije policije zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zbog pokušaja ulaska u prostor sportskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg alkohola u organizmu.

Policija je oko 22.45 sati zaprimila dojavu o jednom oštećenju vozila, na predjelu Voštarnice, nastalo od uporabe pirotehničkog sredstva, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti oštećenja i nastale materijalne štete, poduzimaju se mjere i radnje u suradnji s vlasnikom vozila.

Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom te profesionalnim radom doprinijeli organizaciji održane utakmice tijekom koje je sigurnosna situacija bila na povoljnoj razini. Također, zahvaljujemo građanima na sportskom ponašanju te poštivanju uputa organizatora, redara i policijskih službenika, objavili su iz PU zadarske koja je sinoć angažirala jako puno policije na terenu.