Transport dizalice za EU gradilište nove Medicinske škole na Relji danas je izazvala urnebes u prometu.

Osim što je zatvoren kolnički trak, tegljač s dizalicom morao je proći preko zelenog otoka Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Tu su premosnicu „glavom platili" jedan oleandar i tri grmića. A moglo se to i drugačije riješiti: izvadi pa vrati. Nasadi će morati nekom podnijeti račun za štetu.

Grad Zadar je izvođačima radova dao suglasnost za privremeno prometno rješenje, ali nisu o tome obavijestili javnost. A vjerojatno nisu ni pojmili improvizaciju koja je omogućila nagib i ulazak u usku ulicu mnogim Zadranima poznatu jer se u njoj nalazi biro rada.

Evo i službene obavijesti na stranici Grada Zadra koja je javnosti praktički nevidljiva:

"Obavještavaju se vozači u cestovnom prometu da će zbog izvođenja radova društva Tromont d.o.o. na rekonstrukciji objekta „Medicinska škola Ante Kuzmanića" u Ulici kralja Stjepana Držislava u Zadru, dana 6. lipnja 2023. (utorak) u razdoblju od 7,30 do 17,00 sati ista biti privremeno zatvorena za promet svim vozilima. Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, a za prolaz koriste privremeni obilazni prava, pozvali su iz Grada Zadra one koji su tu informaciju uglavnom doživjeli na terenu."