U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru jučer su ispitana trojica državljana Republike Hrvatske (1977., 1984. i 1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 46-godišnjak, osumnjičeni 39-godišnjak i osumnjičeni 57-godišnjak od 3. veljače do 5. lipnja 2023., na području Zadarske županije, postupili zajednički i dogovorno u cilju da se nepripadno materijalno okoriste prodajom droge na ilegalnom tržištu. Osnovano se sumnja da su, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavljali veće količine droge heroin i kokain te ju pripremali za daljnju prodaju, kao i da su ju potom u više navrata prodali daljnjim konzumentima, dok je u kući jednog od osumnjičenika pronađeno oko 200 grama droge kokain i oko 500 grama droge heroin.

Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).