Nakon što su dali u najam Jadroliniji a nesumnjivo i da će prodati dva katamarana Kolovare i Puntamika, flota novog zadarskog brodara TP line ponovno se vraća na broj od šest putničkih brodova.

Za tu firmu u vlasništvu Tankerske plovidbe kupljena su u Singapuru još dva katamarana koje su "krstili" zadarskim imenima Kalelarga i Proversa. Katamarani su trenutno u Šibeniku u brodogradilištu Iskra gdje će biti do ulaska u linije krajem lipnja.

- Dužina novih brodova je 39 metara, širine deset metara s dva MTU motora od 1440 kW. Kapacitet je 312 putnika i mogu reći da je ovo druga generacija brodova iz tog brodogradilišta s posebnim naglaskom na komfor putnika, izjavio je Ivan Malik
On je voditelj Odjela linijskog pomorskog prometa u TP lineu.

Hoće li prinove ploviti na linijama koje su komercijalno održavali Kolovare i Puntamika ili će i ti katamarani otploviti u zakup. Naime, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe, Mario Pavić otkrio je kako imaju ozbiljnu ponudu i vode pregovore za zakup ta dva nova katamarana u inozemstvu.

Tankerska plovidba dala je jedinu ponudu na natječaj Jadrolinije za kupnju dva polovna broda. Ponuda je otvorena 3. svibnja a odluka još nije donesena, dok tromjesečni zakup završava krajem ovog mjeseca.