Grad Zadar pokrenuo je javno savjetovanje za gradnju infrastukture u novoj stambenoj četvrti na Puntamici, nastaloj gradnjom više zgrada na području između crkve, Puta Dikla i hotelskog naselja Borik. Radi se o tzv. zoni mješovite namjene Vitrenjak II u Zadru - faze 3, 4 i 6, nakon što su u prethodnim fazama uređene prometnice uz stambene zgrade između hotela President i Vitrenjaka.

Za granju prometnica, sustava vodovoda i odvodnje, javne rasvjete i telekomunkacijske infrstrukture, Grad planira potrošiti 650.000,00 eura bez PDV-a, a iznos bi trebao biti namiren iz komunalnog doprinosa za brojne zgrade koje se grade na ovom području.

Zahvat je okružen ulicama Augusta Šenoe, Marina Držića, Augusta Cesarca, Tina Ujevića, Antuna Gustava Matoša i ulicom Put Dikla. Osim pristupnih cesta između zgrada, najveća novost bit će prometnica koja će voditi ravno od Veterinarske ambulante Mustać do parkirališta iza Ekonomske škole, uz uključene na prometnicu ispod hotela Borik, kod autobusne stanice. Prometnica će ići paralelno s Putem Dikla te bi mogla rasteretiti barem dio prometa tijekom sezonskih gužvi.

Prema projektu Davora Dobrovića planira se i izgradnja 14 parkirnih mjesta, i to točno ispred manjeg šoping centra, koji će se izgraditi na ovom području, umjesto zgrade uz crkvu koja je nekoć davno trebala biti Dalma. U stečajnom postupku od Keruma ju je kupila tvrtka Porta group, povezana s poduzetnikom Zvonimirom Nižićem.

Ukupna duljina prometnica koje će se sagraditi iznosi 312 metara, a pješačko-kolnih staza 353 metra. Rok završetka izvođenja ugovorenih radova je 6 mjeseci od dana uvođenja u posao.