Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić 27. travnja je donio odluku o sklapanju ugovora s organizatorima utrke Wings for life koja je održana 7. svibnja.

Prihvaća se zaključivanje Ugovora o reguliranju međusobnih odnosa između Grada
Zadra i tvrtke Red Bull Adria d.o.o. iz Zagreba, glede organizacije svjetske humanitarne manifestacije - utrke „Wings for life world run" navodi se u odluci Dukića.
Radi se o neobičnom ugovoru kojim se Grad Zadar obavezuje da ima namjeru financirati tu manifestaciju uz uvjet da se donese proračun i da u proračunu postoji pozicija događanja, koju nismo otkrili.

Grad Zadar od 2015. godine financijski potpomaže korporaciju Red Bull koja se reklamira, zauzima prostor u Gradu više od dva dana, koliko Obala i lučica ostaju bez prihoda. Da bi opravdali tu reklamu koju Zadar dobiva, onda su i njihovom bivšem direktoru dali nagradu Grada Zadra koja ima i financijski dio.

Za Wings for Life, do sada su to bili iznosi od 600 tisuća kuna pa prema milijunu. Koliko to iznosi u proračunu koji je na snazi od 18. svibnja, to javnost ne zna, a niti može vidjeti u proračunu. Nije to zanimalo ni SDP-ovog vijećnika Daniela Radetu koji je problematizirao to događanje ali s turističkog aspekta te je utrku proglasio izlizanom.