Iz Grada Zadra izvjestili su kako su završeni radovi na rekonstrukciji frekventnog prometnog pravca iz smjera juga prema centru Zadra.

Novim semaforiziranim raskrižjima na Putu Kotlara i uz Šestanski prilaz podignuta je sigurnost i protočnost u prometu, ustvrdili su u informaciji o tim radovima koje su obećali Arbanasima prilikom rasprave o planu Bregdetti. Za ulaz i izlaz iz Arbanasa, osobito ljeti vlada prometni kaos kojeg bi pojačala nova gradnja u Bregdetti kojoj su se usprotivili Arbanasi među ostalim i zbog tog razloga.

Nadležni iz gradske uprave ponudili su rješenje kojim je i označeno skretanje za Arbanase:

Nakon završetka svih radova na rekonstrukciji dvaju raskrižja - Ulice Vladka Mačeka sa Šestanskim prolazom i Puta Kotlara s Ulicom braće Miroslava i Janka Perice, danas rano poslijepodne za promet je otvoren cestovni pravac koji s novim uvjetima omogućava sigurniji i protočniji promet iz pravca juga u Zadar prema Autobusnom kolodvoru i centru grada. Nakon uređenja križanja Ulice braće Perice s ulicama Franka Lisice i 159. brigade te izgradnje rotora prema luci Gaženica, ovim zahvatom kompletno je uređen jedan od najfrekventnijih prometnih pravaca u Zadru.

Rekonstrukcijom koja je sukladno ugovorenim obvezama trajala 6 mjeseci, na toj prometnoj trasi semaforizirana su spomenuta raskrižja, na njima izgrađeni novi cestovni trakovi za lijeva skretanja te je asflatiran kolnik do Ulice Ante Starčevića.

Radove vrijedne ukupno 557.768,76 EUR izvela je tvrtka Cestogradnja prema projektu UOIG Damir Mandra, navodi se u informaciji iz Grada Zadra.