Na prvoj Glavnoj skupštini Turisthotela nakon vlasničkoj preuzimanja Tankerske plovidbe donesene su odluke o opozivu članova Nadzornog odbora, raskidu ugovora s dosadašnjom direktoricom Meri Matešić Sičić te postavljanju novog menadžmenta.

Kako smo ranije najavili, novi predsjednik Uprave postao je Agron Beriša, dugogodišnji menadžer u Falkensteineru. Njemu će to biti prva uloga nakon što je kratko bio predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH), a u međuvremenu je postao suvlasnik konzultantske firme Horwath i Horwath.

On međutim neće biti jedini član uprave - odlukom novog Nadzornog odbora član uprave bit će i bankar Marko Matković, čija je karijera krenula 1996. godine u OTP banci, da bi preko Hypo banke, PBZ leasinga, Zagrebačke i Hrvatske poštanske banke prije tri godine postao član uprave brodarske tvrtke TP line, također u vlasništvu Tankerske plovidbe. Sada će s Berišom skupno zastupati Turisthotel. Obojica su dobili mandat na dvije godine.

S dosadašnjom direktoricom Meri Matešić Sičić ugovor je odmah sporazumno raskinut.

Jednoglasno su opozvani dosadašnji članovi Nadzornog odbora Frane Skoblar, Mate Bilaver, Ante Barić, i Milenko Alerić te imenovani novi: Mario Pavić, Nikola Koščica, Ivan Pupovac i Joško Markov. Iz starog saziva u novom je ostao tek Zorislav Vidović.

Ivan Pupovac je na prvom sastanku Nadzornog odbora imenovan za predsjednika dok će mu Mario Pavić biti zamjenik.

Važna kadrovska vijest iz sjedišta zadarskog brodara je i to da umjesto Matkovića kao člana Uprava na to mjesto imenovan Ivan Malik. On je to mjesto zaslužio kao drugi čovjek u ustroju te nove firme koju je Tankerska plovidba osnovala za putnički brodski promet, već se i dokazao svojim radom i sposobnostima. Tako bi trebalo biti i kod zaposlenika u Turisthotelu, u kojem prema riječima Pavića koji je svjestan kadrovskih problema, osim direktorice Matešić - Sičić za sada ostati svi koji žele nastaviti raditi.

To bi značilo da neće biti nikakvih osvetničkih pohoda koje su neki zločesto najavljivali uime novih vlasnika ali izvan njihovog dosega utjecaja.

Sadašnje poslovodstvo Tankerske plovidbe 1. srpnja slavi 10 godina od kada su preuzeli kormilo zadarskog brodara pod kojeg ovih dana stavljaju najveću zadarsku turističku kuću.