I dok iz Komunalnog odjela grade dječja igrališta tamo gdje treba i ne treba, a s posljednjim su se pohvalili na Punti Bajlo, zaboravljaju kako ih treba i održavati.

Naravno da nitko od nadležnih, kao što smo puno puta napomenuli, ne šeta po rivi, osobito kada su njezino uređenje prepustili Lučkoj upravi, pa i ne vide stanje komunalne opreme.

Dječje igralište jedno od prvih u Gradu, prije ovih serijskih i umjetnih, nalazi se u opasnom stanju. Međutim, ta svijest postoji samo kod roditelja koji tamo dovode djecu i koji su uzeli stvar u svoje ruke. Da ne kažemo alat kojim mijenjaju trule drvene dijelove skala kao najopasnijeg dijela konstrukcije. Tražili su oni od gradske uprave popravak i sanaciju, ali je nisu dočekali. Pa je jedan od komentara na Facebook grupi Trn u oku Zadar po objavi ove velike vijesti napisao upozorenje.

"Svaka čast! Samo da se gradski oci (komunalci) ne sjete sad mu kaznu opaliti, kao onome što je dirnuo u zelenu površinu."

A kako bi bilo kad bi građani opalili kaznu na izborima onima kojima je prepuštena odgovornost za upravljanje i održavanje gradske imovine.

Ono se najbolje oslikava na opjevanoj rivi na kojoj su začudo jedino klupe obijelili.
Međutim, uz Morske orgulje i uređenje tog dijela partera rive potrošena je stotina milijuna kuna da bi klupe koje prema projektu Nikole Bašića, glume klavijaturu ovako izgledale. Istina da je i sam Bašić za drvo uvezeno iz Argentine rekao da ga ne treba održavati, ali takvog drveta nema, a kamoli da ima otpor na sunce i more.

Nije to jedino zapušteno arhitektonsko djelo. Iz Odjela za komunalne djelatnosti ništa bolje se ne odnose ni prema klupama na šetnici uz Forum koja je uređena prema projektu Ante Uglešića.

Ništa bolji odnos nije ni prema klupama na Muraju, zelenoj šetnici koju je kreirao arhitekt Bogdan Marov. Iz foto-galerije Tomija Burčula, vidljivo je i raspadajuće stanje klupa i podloge u Perivoju Gospe od zdravlja, također komunalno zapuštenom dijelu Poluotoka.

I onda će pročelnik uvjeravati javnost kako nisu ništa mogli raditi zbog blokiranog proračuna što se odavno pokazalo kao prozirna politička laž.

Međutim, noge jednog od roditelja kojeg trava na rivi golica iznad gležnjanisu laž pa nam je za dokaz poslao i prizor livade na rivi. Kaže da nikad nije tako bilo. Istina, kiše su uradile svoje, a iz Nasada ne stižu pokositi ogromne zelene površine. Kad počne grijati, to će i tako biti spržena zemlja s obzirom da će se zeleni pojas rive tek uređivati prema projektu za kojeg se traži izvođač radova.