Jadrolinija je prihvatila ponudu Tankerske plovidbe, jedinu koja je došla na natječaj za kupnju dva polovna katamarana po početnoj cijeni od 14 milijuna eura.

Hrvatski brodar već je uzimao u najam katamaranima "Kolovare" i "Puntamika", a kako su im bili potrebni za održavanje linija na riječkom području raspisali su natječaj u kojemu su tražili plovila ne starija od 5 godina i ne skuplja od 14 milijuna eura.

Pokazalo se kako se na takav natječaj javila baš Tankerska, i to s brodovima starima četiri i pet godina i s cijenom od 13,42 milijuna eura bez PDV-a. S obzirom da drugih ponuda nije bilo, a da je zadarska udovoljila uvjetima, Jadrolinija ju je na kraju i prihvatila.

Oba katamarana su izgrađena 2019. godine, u brodogradilištu u Indoneziji, za naručitelja iz Singapura gdje TP kao i ostali brodari kupuju takve brodove. Zadovoljavaju i uvjete prema kojima im je kapacitet prijevoza najmanje 300 putnika i brzinom ne manja od 27 čvorova. Kolovare i Puntamika trajno napuštaju Zadar kao matičnu luku te postaju dio flote državnog brodara.