Tijekom vikenda uspješno okončan niz koordiniranih spasilačkih akcija prema posadama i plovilima u izvanrednim događajima na moru, izvijestili su iz Nacionalne središnjice za spašavanja na moru.

Dojavu o sudaru brodica u zadarskoj gradskoj marini službenici Lučke kapetanije Zadar zaprimili su u petak, 23. lipnja u 14.52 sati, posredstvom Županijskog operativnog centra ŽOC 112, kada je dojavljeno o teškoj ozljedi ženske osobe. Iz LK Zadar o događaju su obavijestili nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva, MRCC Rijeku i Policijsku upravu Zadarsku.

Dolaskom na mjesto događaja sudionici pomorske nesreće nisu zatečeni, jer su nakon događaja pratili ozlijeđenu ženu u zadarsku Opću bolnicu, kamo su je prevezli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

U okviru preliminarnog očevida na poziciji ove pomorske nesreće i temeljem iskaza voditelja gradske marine, službenici zadarske Kapetanije ustanovili su da se nesreća dogodila u trenutku dok je voditelj brodice, ujedno suprug ozlijeđene, isplovljavao iz gradske marine, pri čemu je lijevim bočnim dijelom udario u obližnja plovila na vezu.

Supruga voditelja brodice u trenutku udara zadobila je teške tjelesne ozljede noge, a njihova brodica pretrpjela je oštećenja u predjelu lijevog trupa iznad razine mora, dok na druge dvije brodice (u koje je brodica štetnika udarila), vizualnim pregledom nisu ustanovljena oštećenja.

Inspektor sigurnosti plovidbe LK Zadar u suradnji s kriminalističkim inspektorom PP Zadar nastavili su izvide i očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.