Posljednje ispitivanje mora kojeg su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo izvršili 21. lipnja, more na plaži ispred hotel Donat pokazalo je da je dobro.

To znači da nije opasno po ljudsko zdravlje. Zbog pojave viroze koju neki povezuju s kupanjem na toj plaži, mi ćemo na traženje Uprave Hotela Borik ponoviti, najavio je Benito Pucar, voditelj službe Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša, dodajući kako rezultat kakvoće mora u drugoj kategoriji ne upućuje na zabranu kupanja na toj plaži.

Ukoliko je evidentirana pojavnost viroze, oni koji su je dobili trebali bi se obratiti epidemiološkoj službi Zavod za javno zdravstvo, uputio je Pucar.

Na povezanost kupanja na Boriku i želučane viroze upućuje e-mail jednog našeg čitatelja. On je napisao:

"Nećak od 18 miseci završio u hitnoj na infuziji nakon proliva i povraćanja. Otac mu ima iste simptome. To ih jednostavno "knockoutiralo". Sramota da se kakvoća more ne provjerava češće na plaži di ima toliko puno male dice se kupaju koji jedva hodaju", napisao je ogorčen Zadranin. 

Isto tako, informacija se „širi" i u Facebook grupi Mame iz Zadra, gdje čitav niz žena piše kako su morale na pedijatriju s djecom te da su ih na Hitnom prijemu sestre pitale jesu li se možda kupale s djecom na Boriku. Objavljena su svjedočanstava o pojavi simptoma opće slabosti, povraćanja, dehidracije i proljeva.