I dok je rasprava vijećnika o poslovanju zadarske bolnice išla u smjeru političkog utjecaja na kadrovsko osipanje medicinskog osoblja i dugih lista čekanja zbog čega se građani privatno liječe, ravnatelj Željko Čulina hvalio se brojkama. Prošlu godinu bolnica je završila u plusu od 40 milijuna kuna, kupuje se oprema, montira se novi magnet...

Čulina nije govorio o dopusnicama liječnika koji zbog rada privatno zanemaruju svoj posao u bolnici, ponašanju i odgovornosti glavne sestre i ostalim problemima koje su naveli vijećnici.

Najavio je da će na to dati pisane odgovore ali neće, kao što se na isto pitanje vijećnika Marka Pupića Bakrača s prošle sjednice, nije ni očitovao resorni pročelnik Marko Kolega.

Uzalud je Pupić Bakrač provocirao ravnatelja bolnice: Imam povjerenja da ti Željko, iako nisi borben, jednog dana ćeš se suprotstaviti tome.

- Željko ti to moraš zaustaviti, ja ću na dnevnoj bazi „jahati" na problemima bolnice. Katuša je po političkoj zasluzi tamo. Koliko me ljudi zbog nje zovu. Koliko je medicinskih sestara zbog nje pobjeglo iz bolnice, ne javljaju se na natječaj, kazao je vijećnik Pupić Bakrač.

Dodao je kako zbog grijeha nečinjenja imamo odljev kadrova, teško se sastavljaju smjene. 

- Ni moja djeca se neće više vratiti u bolnicu. Jedva ste ih primili jer su moji sin i snaha. Vi slušate politiku. Neće se vratiti nitko od mladih talentiranih doktora jer imaju izbora.

Za ravnatelja Čulinu odljev specijalista je normalan i zna da se od 70 specijalizanata svi neće vratiti u bolnicu. Pohvalio se dolaskom kirurga iz BIH, oftamologa iz Slavonije. Dolaze nam liječnici, stiže jedan internist i još jedna liječnik, najavio je Čulina. Zbog njih, gradonačelnik Branko Dukić kupuje stanove u POS-ovoj zgradi. Ravnatelju zadarske bolnice nije nimalo teško što rođenim Zadranima, mladim liječnicima oduzima pravo na rad u domaćoj bolnici ili ih ne sprječava da odu.

SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković

U izvještaju se već tri godine ponavlja kako će se za Znanstveno- istraživačku jedinicu uputiti zahtjev za dopusnicom. Pa jesu li je više dobili, tako je vijećnica Vedrana Mišković ukazala na copy paste u izvještaju o poslovanju bolnice. Opaska je to bila na račun pročelnika Marka Kolege koji još nije precizirao odgovor na pitanje izvedbenom projektu bunkera za uređaj za zračenje. 

- Nastavlja se rašomon oko linearnog akceleratora koji će biti zvijezda i iduće predizborne kampanje. Ništa šta se kaže nije istina pa tako i da će Dnevna bolnica biti završena 30. lipnja, istaknula je vijećnica Mišković.

Opća bolnica Zadar je kadrovski devastirana, nadovezao se njezin kolega Jure Zubčić uz napomenu da dogodine oni kao osnivači više neće imati utjecaj na bolnicu jer odlazi pod kapu Države. Zubčić zaboravlja da bolnice kao i zdravstveni sustav ostaju i dalje u raljama politike. 

- Liste čekanja su strašne. UZV dojke preko godinu i po dana. Ključan problem su dopusnice za rad privatno. Termin za pregled ovisi o liječniku kod kojeg se ide. Politika u OBZ sve diktira, a ne struka, naveo je Zubčić.

- Koliko god cijenim ravnatelja s kojim sam u svojti, on apsolutno ništa ne čini da se stanje popravi, dodao je SDP-ov vijećnik. Njemu osobito smeta što se liječnici ne odzivaju na ročišta u sudskim sporovima. Istodobno, mi ćemo Bolnici rebalansom povećati novac za 15 tisuća eura upravo za te sudske sporove, kazao je Zubčić kao i to da o glavnoj sestri bolnice nije htio trošiti riječi.