Hoće li Zadar božićne i novogodišnje dane dočekati bez blagdanskih ukrasa? Vjerojatno neće, iako se na natječaj za božićno-novogodišnje ukrašavanje nitko nije javio. Povjerenstvo je jučer trebalo otvoriti ponude, očekivala se barem ona Marex Elektrostroja, koji je do sada redovito ukrašavao posao, ali nije bilo koverte koju bi se moglo otvoriti.

Za posao ukrašavanja ove godine Grad Zadar bio je spreman ponuditi iznos od 48.000 eura bez PDV-a. Od izvođača se očekivalo postavljanje velike jelke na Narodni trg, postavljanje ukrasa s rasvjetom na zgrade, sajle, stabla i stupove javne rasvjete, i to od centra do Relje, gradskih četvrti, Kožina, Petrčana... Ipak, taj posao nije lukrativan jer je prije pandemije ugovor bio na 400.000 kuna, odnosno 53 tisuće eura. U zadnjih nekoliko godina sve je poskupilo, a očigledno i materijali i usluge potrebni za ukrašavanje grada.

Rješenje se nazire, kaže pročelnik UO za komunalne djelatnosti Robertino Dujela, u ponovnom natječaju, a ako se nitko ne javi u povjeravanju posla po istaknutoj cijeni nekoj od gradskih tvrtki.

- Ponovit ćemo javnu nabavu za božićno-novogodišnje ukrašavanje, iako je izgledno da ćemo Gradskom vijeću predložiti da obavljanje te komunalne djelatnosti, uz uobičajeno osigurana proračunska sredstva, povjerimo nekoj od tvrtki u vlasništvu grada, npr. Nasadima ili Tržnici Zadar, kaže Dujela.

Nakon više od 15 godina tako bi iz ovog posla mogli izaći Marex Elektrostroj i Plan B, odnosno Neven Stojaković, koji je ukrase i osmišljavao.