Ima li nečastivog u Zavodu za javno zdravstvo, pitanje je bez odgovora nakon međusobnog optuživanja na ovotjednoj skupštini između ravnatelja Zorana Škrgatića i vijećnika Jure Zubčića.

Zubčić je prvo čestita Škrgatiću na još jednom mandatu. - U 67 godini to je izuzetan pothvat, kad se zapitamo zašto mladi odlaze i da se tolike godine nitko nije mogao profilirati u Zavodu.
Kada su osobe jako dugo na izvršnim pozicijama izgube osjeća i odgovornost za javnost. Zato ću ponovno pitati ravnatelja: koliko je platio parking za auto njegove supruge koje već mjesecima zauzima mjesto na u garaži Poliklinike.  Netko zato što je na poziciji ravnatelja sebi daje pravo da može što hoće, uvodno će Zubčić koji je nastavio problematizirati teme na koje od ravnatelja nije mogao dobiti podatke koje je tražio kao županijski vijećnik.

- Bilo je jasno da Zavod lažira podatke o stranim zaraženim državljanima. Kada sam ja taj problem komunicirao, vi ga niste demantirali.  Ali ste zato izvršili
pritisak na članove moje obitelji. To samo govori u prilog bahatom ponašanju ravnatelja Škrgatića, ustvrdio je SDP-ov vijećnik.

Međutim, na neka pitanja ni na skupštini nije dobio odgovore ravnatelja Škrgatića.

- Sve ove godine u Zavodu se radilo više nego dobro. Izbor ravnatelja po svim zakonima i pravilnicima. Ako imate bilo kakva saznanja, znate kome ćete se obratiti. Vi ste mene doveli u nezgodnu situaciju dovodeći me u vezu s nečastivim pojedincima i radnjama iz Đačkog doma. Čitav život sam radio pošteno. Broj oboljelih dobivali ste od Stožera a ne iz Zavoda. Iz stožera nisu dobivali podatke od Zavoda. Što se dogodilo ne znam. Nečastivih radnji nije bilo, negativnih radnji nije bilo, ultimativan je bio Škrgatić.

Zubčić po poslovniku nije mogao replicirati ravnatelju županijske ustanove koji mu je kako je kazao vijećnik po povratku spočitnuo što ga je Zubčić optužio za kriminal.
Riječ nečastivi (naziv Brešanove drame: Nečastivi na Filozofskom fakultetu, op.a), koju je koristio Škrgatić, poznat po tome što novinare pozdravlja „bog bio s vama", on sam je zamijenio izrazom kriminal koji je neprikladan kada je u pitanju friziranje brojki, osobito u doba korona epidemije.

Istina je jedino kako je brojke zaraženih, cijepljenih i testiranih, Stožer dobivao isključivo iz Bolnice i Zavoda za javno zdravstvo koje su prenošene javnosti kao službeni podaci.