Nevjerojatno zvuči činjenica da Providurova palača za čiju obnovu je utrošeno tko zna koliko milijuna eura još uvijek nedovršena.

 Pošto nikada nije održana završna EU konferencija, javnost nema točnu informaciju koliko su koštali radovi koje je izvodio Krekić Avangrad prema   projektu AB Forum koji je za Providurovu dobio nekoliko nagrada.

Uz tri roh bau poslovna prostora koja su dana u najam i koje će zakupci o svom trošku urediti, u golim zidovima je i prostor namijenjen kafeteriji uz koju se nalazi mali, otvoreni atrij za ugostiteljsku terasu.

Prije godinu dana iz Grada Zadra su objavili natječaj za pet područja uređenje i opremanje u ukupnoj vrijednosti od milijun i po kuna. Dobili su ponude samo za reflektore i tipski namještaj s ukupnim iznosom od skoro milijun kuna. Nitko se nije javio za nabavu ovlaživača zraka, za rasvjetu u vrijednosti nabave od 110 tisuća kuna te građevinsko- obrtnički radovi u prizemlju Providurove palače. Procjena uređenja prostora za i kafeteriju iznosila je 460 kuna.

Skladište umjesto kafeterije s instalacijama

Grad Zadar je nedavno objavio ponovljeni natječaj za ovlaživače i odvlaživače zraka po procijeni vrijednosti od 26 tisuća eura. Ovih dana je otvorena javna nabava do 27. srpnja za još dvije grupe radova za koje je procijenjena vrijednost nabave iznosi: 76.500,00 eura (bez PDV-a). Gotovo isti iznos kao prije godinu dana na grupnom natječaju.

Građevinsko-obrtnički radovi procijenjeni su na 61.900,00 eura bez PDV-a a rasvjeta bi se postavila za 14.600,00 eura bez PDV-a.