Krivo je more, kaže naslov pjesme dok zadarski epidemiolzi tvrde kako more nije uzrok potvrđenog ROTA virusa. Jesu li ga pokupili oni koji su se kupali ispred hotela Donat na Boriku, to nije potvrđeno u ispitivanju Zavoda za javno zdravstvo. 

- Tamo je more ispitivano u prvoj i drugoj kategoriji, ali su poslali uzorak na dodatno ispitivanje u Zagreb, izjavio je Benito Pucar, voditelj službe za ekologiju mora. Prema posljednjem  ispitivanju kakvoće mora Zavoda za javno zdravstvo, more je na svim zadarskim plažama izvrsno, dok je na plaži hotela Donat ocijenjeno  kao dobro nakon ispitivanja 21. lipnja. 

Dok se čekaju rezultati, Pucar potvrđuje tvrdnju Alena Medića, voditelja epidemiološke službe u Zavodu, kako se ROTA virus koji izaziva probavne tegobe, ne može pokupiti u moru. Da su se pojavile kod malih i velikih Zadrana, objavili smo to prije gotovo tri tjedna. Međutim, stručnjaci još nisu utvrdili jesu li se zaraženi kupali na Boriku kao što su to povezivali na Hitnom prijemu zadarske bolnice.

Za njih je more u skladu s Uredbom.