Prometni krkljanac i gužva uz Pozdrav suncu i Morske orgulje sinoć su se užarili toliko da ni vatrogasci nisu mogli gasiti taj kaotični požar.

Predsjednik MO Poluotok, Frane Brajković je intervenirao, zvao nadzornike iz Lučke uprave kako bi mu pomogli napraviti pristup vatrogascima u gužvi auta i turista na masovnom hodočašću zalaska sunca.

Dežurstvo Javne vatrogasna postrojba oko 21 sat zaprimilo je dojavu o požaru na brodu blizu Pozdrava Suncu. Na teren su poslali dva vozila sa sedmero vatrogasaca. Dolaskom na intervenciju utvrdili su kako je dim na gliseru izazvan pregrijavanjem lijevog motora, jer nije radilo hlađenje. Smirili su vlasnika broda te sačekali da se situacija malo „ohladi". Oteglili su brod natrag u marinu.

- Srećom, uzbuna je bila lažna i nije velika šteta, rekao je zamjenik zapovjednika Postrojbe, Vladislav Krpina.

No, u isto vrijeme kad se događala intervencija oko požara, u redakciji smo zaprimili mail čitatelja, koji je u to vrijeme bio na lokaciji. Priložio je sliku i video  s Istarske obale.

Uz Pozdrav Suncu nepropisno parkiranje se otelo kontroli, što ne čudi s obzirom da  parkiranje gorući problem zadarskog turizma. Pogubljeni turisti nesavjesno parkiraju na svakom centimetru kružnog toka uz Pozdrav Suncu.

- Gdje je policija, gdje je pauk? Zašto se ovakvo ponašanje tolerira kad su u pitanju turisti? A taksisti su problem kad su na onom trokutu na Foši?, napisao je čitatelj.

Iz Javne vatrogasne postrojbe ističu kako su uspješno odradili intervenciju i da je sve prošlo u redu i nisu imali komentar o prometnoj gužvi.

Krpina je rekao kako bi se njihovi ljudi svakako snašli.

- Bacili bi cijevi i odradili to, nema što ne možemo, komentirao je kratko u pozitivnom tonu. Iz ovog se da iščitati da su gospodski ostali suzdržani.

Svakako, jedna turistička destinacija s lokacijom kao što je Pozdrav Suncu, koja se reklamira kao apsolutna atrakcija, ne bi smjela dozvoliti ovakvo bahato ponašanje nekih domaćih, a definitivno ne turista.

I ranije smo zaprimali fotografije s lica mjesta Zadrana koji pokušavaju ukazati na problem, a ne znaju više niti kome adresirati to.

Hoće li proći cijela sezona u kukanju oko parkinga i hoće li Zadrani napokon uspjeti nametnuti vlasti da riješe ovaj problem, prije nego li dođe do eskalacije?