Euro projekt iz Zadra, koji je nakon dvije i po godine ugovorio posao s Odvodnjom na cjelini EU aglomeracije Petrčane, počet će se radovima tek 14. rujna.

Tako stoji u dinamičkom planu kojeg su trebali dostaviti Odvodnji u roku od 28 dana od potpisivanja ugovora. Međutim u tom planu nema konkretnih vremenskih rokova a kamoli najava kada će početi i koliko će im trebati za radove na pojedinim dionicama u obuhvatu od Žmirića preko Kožina i samih Petrčana.

To će vjerojatno dostaviti nadzoru koji ih je službeno uveo u posao još u lipnju. Prema informaciji direktora Odvodnje Grge Peronje, njihov rok iz tog dinamičkog plana je 30. lipnja 2026. godine. To bi se vjerojatno trebalo poklopiti s novom financijskom perspektivom jer Zadar je odavno premašio ugovorenih 567 milijuna kuna iz 2019. godine na 703 milijuna kuna.

Kao i na druge dvije cjeline iz zadarske EU aglomeracije, rok je 36 mjeseci. I dok je Strabag na peglanju sitnica završio prije vremena svoj dio posla oko Bokanjca i dalje je veliki problem na cjelini Grad koju je s 20 projekta dobio njemački Ludwig Pfeiffer. Oni su počeli s radovima u ljeto 2021. godine. Neće ih završiti ni do ljeta 2024. godine. Tek su stigli na pola puta.