Nakon uručenja stanova u zgradi izgrađenoj kroz program poticane stanogradnje na Crvenim kućama, na redu je gradnja obiteljskih kuća po POS-ovom modelu u zoni Crno.

Gradskog vijećnika HDZ-a Matu Marića zanimalo je dokle je došao taj projekt, s obzirom da je za njega zainteresirano puno mladih obitelji, koje u njemu vide rješenje svog stambenog pitanja.

- Predali smo ključeve za 88 stanova, a do sada ukupno preko 500 stanova napravljeno je preko POS-a i omogućena je kupnja po korektnim cijenama. Intencija je da krenemo dalje, prema mladim obiteljima koje bi gradile kuću. Raspisan je natječaj za gradnju ceste i vjerujem da ćemo do kraja godine imati kriterije prema kojima će se zemljište davati za gradnju kuća, rekao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Dukić.

Još jedna mogućnost je davanje stanova u najam. Grad ispituje modele na koje se to može provesti, oni su već zaživjeli u Austriji i Njemačkoj te će se na ovaj način pomoći onima koji nisu kreditno sposobni za kupnju stana.