Izjava budućeg rektora Josipa Faričića kako Sveučilište nitko nije kontaktirao po pitanju stanova koje je Grad Zadar kupio na u zgradi POS-a na Crvenim kućama, imala je svoj odjek na Gradskom vijeću.

Na njega se pozvala SDP-ova vijećnica Irena Dragi pitajući kome i po kojem kriteriju se dodjeljuje tih 6 stanova. Tri su za Bolnicu i gradonačelnik Branko Dukić se pohvalio kako baš to jutro potpisao jedan za Bolnicu a uskoro će i drugi. Ovaj bi, kako doznajemo, trebao biti dodijeljen vaskularnom kirurgu koji u zadarsku bolnicu stiže iz Makedonije. Ravnatelj Željko Čulina najavio je i dolazak internista pa je drugi stan kao i cijela ideja zapravo satkana za Bolnicu na kojoj je Dukić gradio cijelu svoju političku karijeru. 

Iako je izjavio kako čekaju zahtjev i sa Sveučilišta, činjenica je da tamo nisu nikada ni tražili da se odrede kadrovi za dodjelu tri gradska stana. Potvrdila nam je to aktualna rektorica Dijana Vican kazavši kako to za nju nije ni tema. 

- Službeno Sveučilište nitko nije ni pitao za stanove, rekla je rektorica Vican.

Model po kojem Grad Zadar kupuje stanove da bi ih dodijelio kadrovima sa Sveučilišta i Bolnice već je viđen u povijesti gradske uprave. U to vrijeme, odlukom gradonačelnika Božidara Kalmete, raspodijelio se na iste dvije institucije. Kao što Dukić pomaže APN-u kupnjoj šest stanova, tako je tadašnja vlast kupila 20 stanove u privatnog investitora u zgradi zvanoj Kristal na početku ovog stoljeća.

- Sveučilište je dobilo na korištenje 10 stanova i zatraženo je da sami naprave listu kandidata koji zadovoljavaju kriterije. I ja sam bio na toj list. Kada su vidjeli moje ime, tražili su da se skine jer kao nisam imao dovoljno bodova. Kako bi to izgledalo uvjerljivije, skinuli su s liste još jednog kolegu. Meni nisu nikad dali stan a tom profesoru su ipak nakon mjesec dana dodijeli stan "ispod stola". U to vrijeme, kolegica s Odjela za Pihologiju, prof. Ana Proroković je pokrenula anketu, tražeći od svih dobitnika stana da se solidariziraju i odbiju ključeve dok se i meni ne dodjeli stan. Samo je dobila pristanaka prof. Travara pa je na kraju  ona kao i ostali morala uzeti ključ stana, podsjetio je prof. Srhoj na taj tada veliki skandal iz 2000. godine.

Naravno, on je kao cijenjeni i čitani kolumnist u Narodnom listu imao status najvećeg neprijatelja HDZ-a ili kako se već nazivaju oni koji su kritični i otvoreni prema vlasti i politici.

Slučaj je to koji dokazuje kako su kriteriji za dodjelu stanova uvijek sumnjiva kategorija. Zbog toga je sveučilišna uprava šutnjom odbila velikodušnu ponudu Dukićeve vlasti.