Poznat je iznos kojim je Grad Zadar sufinancirao ovogodišnje izdanje utrke WIngs for Life. Organizatoru utrke Red Bull Adria na račun sponzorstvo isplaćeno je iz gradskog proračuna 66.500 eura, odnosno oko pola milijuna kuna. To je značajno više od prošlogodišnjih 300.000 kuna, ali i jednako sponzorstvu u nekim ranijim godina, poput 2017., kada je isplaćen identičan iznos.

Inače, samoj isplati prethodio je neobičan ugovor, o kojemu smo pisali, kako će Grad sufinancirati utrku u slučaju da donese proračun, i to u vrijeme prije njegovog donošenja, kada je na snazi bio tehnički proračun. U tom ugovoru nije bio naveden iznos kojim će se utrka sufinancirati, a koji se sada spominje kao ranije ugovoren.

Grad Zadar pristao je osim novčano sudjelovati i u organizacijskom dijelu, pa je tako osigurao sve potrebne dozvole za korištenje javnih površina, čišćenje prostora za vrijeme i nakon događaja, uklanjanje osobnih automobila (zbog čega su Obala i lučice imale izmaklu dobit za parkiranje), priključke za električnu energiju, promociju događaja te ekskluzivna prava za korištenje snimki i videomaterijala. Zauzvrat je Red Bull promovirao ime grada na svim promotivnim materijalima i službenoj stranici utrke.

Inače, organizator svake godine ističe da će se cjelokupni iznos prikupljenih sredstava od startnina uplatiti za istraživanje leđne moždine. Startnina za utrku iznosila je 25 eura, a na njoj je u Zadru sudjelovalo oko 6 tisuća trkača, što znači da je organizator uprihodio 150 tisuća eura. Iznos koji Grad Zadar ulaže u utrku tako iznosi više od trećine prikupljenih sredstava a ovu namjenu.