Danas, 07. kolovoza 2023. godine, završava provedba projekta „Zaželi - Nastavimo pružati i primati pomoć!". Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Općina Gračac. Projekt se financirao iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost bila je 65.402,98 eura.

Projekt je trajao 8 mjeseci, a bio je fokusiran na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da su žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka bile usmjerene na skrb o starijim osobama i/ili nemoćnim osobama, projekt je rezultirao višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.

Zaposleno je ukupno 10 žena s područja Općine Gračac u svrhu pružanja pomoći za 60 korisnika. Zaposlenice su redovito posjećivale korisnike, obavljale kućanske poslove te im svojim društvom i razgovorom obogaćivale svakodnevni život.

Povratne informacije s terena, od krajnjih korisnika projekta, su izrazito pozitivne. Korisnici su zadovoljni radom žena zaposlenih na projektu te paketima osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština koji su im uveliko koristili.

Sve informacije o provedbi projekta mogu se pronaći i na službenoj web stranici: www.zazeli.gracac.hr.