Oko crkve sv. Dominika na Poluotoku postavljena je metalna ograda. Kazalište lutaka Zadar, koje brine u ovom prostoru, crkvu je ogradilo zbog opasnosti od pada predmeta na prolaznike, a ne zbog toliko puta spominjane i čekane potrebne obnove objekta.

- S krova je nedavno uslijed jakog vjetra i kiše otpalo par crjepova. Crkva je u zaista derutnom stanju i postoji opasnost od pada predmeta na prolaznike, pa smo ju ogradili. Naravno, željeli bismo što prije početi s toliko željenom obnovom, ali za sada još uvijek čekamo sredstva, koja ne možemo izdvojiti iz svog proračuna, kaže ravnateljica KLZ Iris Pavić Tumpa.

Inače, Kazalište lutaka prošle godine dobilo sredstva Ministarstva kulture za zamjenu krovišta. S obzirom da je odobrenih 200 tisuća kuna bilo malo za cijeli projekt, očekuje se i do 100 tisuće eura, nije se na vrijeme uspjelo osigurati sredstva osnivača, Zadarske županije. Ove godine projekt je uvršten u županijski proračun, ali ga je odbilo Ministarstvo kulture, na što se Kazalište lutaka žalilo. Prođe li žalba pristupit će se radovima, bude li odbijena još ćemo neko vrijeme gledati zaštitne skele oko crkve.

- Po nekim našim istraživanjima za taj posao potrebno je između 80 i 90 tisuća eura. Svjesni smo da je to dosta novca, no najskuplje će biti ako netko nastrada zbog stanja objekta. Učinili smo sve što je u našoj moći da do toga ne dođe, kaže Pavić Tumpa.