Plaža na Uskoku jedno je od popularnijih kupališta u gradu, na kojemu se uz veliki broj turista kupaju i domaći, kojima je to najbliže mjesto na kojem se mogu „baciti u more" nakon odrađene radne smjene. Popularno je i zbog velikog parkirališta, unatoč ovosezonskom poskupljenju, ali i ugostiteljskom objektu i dječjem igralištu, koji daju idealnu kombinaciju za odmor roditelja i djece nakon kupanja.

To dječje igralište, u koje Uskok godinama ulaže, kupuje rekvizite, postavlja klupice, ograde, uređuje zelenilo... postalo je privlačno i starijoj „djeci", od kojih sedamdesetak, osamdesetak godina. Klupe ispod stabala jednoj su se grupici turista iz jedne nama susjedne države učinile toliko primamljivima da su na njih postavile ručnike, izvadili torbe, sjedalice i prepustili se odmoru.

- Molim Vas da ne koristite dječje igralište, također ni klupice na njemu kao zamjenu za plaže, odnosno ležaljke. Nije lijepo za vidjeti odrasle osobe kako leže/spavaju na dječjem igralištu, ispisali su u Uskoku i postavili plastificirane poruke duž cijele ograde.

Unatoč porukama i činjenici da su ispisane na jeziku koji je i kod njih službeni, nisu odustali od svog ponašanja te i dalje svakodnevno dolaze sa svojim rekvizitima pod krošnje stabala na igralištu, doduše bez spavanja na klupama.