Morski.hr prenosi priču čitateljice sa Silbe, koja je svjedočila bezobrazluku stranaca u jednoj od uvala na Silbi. 

U uvali Svetog Ante na Silbi većina nautičara privezuju se uredno na bove, no ne i nautičari sa snimke. Plaćanje priveza izbjegli su bijegom u plićak, gdje su se (ne)spretno vezali za kopno. Čitateljica je priložila snimku u kojoj interpretira što se događa. Na snimci se čuje da je riječ o Talijanima, no na brodu vijori poljska zastava. Od kud bili da bili, učinili su što su učinili. 

Vez na bovu u spomenutoj uvali, a ima ih 36, košta 2 eura po dužnom metru plovila te uključuje i odvoz smeća te se ne naplaćuje naknada po osobi. Ovi nautičari procijenili su da im je to očito velik novac, te su oslučili na svoj način okupirati azurnu morsku površinu.

- Uvalili su se na plićak, bez da išta plate. Inače, sve im je u Hrvatskoj skupo. Niže u uvali su bove koje se plaćaju i koje smo mi uredno platili, jer mi imamo novaca. Ali oni nemaju novaca i oni se moraju usidriti u plićak i zauzeti svim drugim kupačima mjesto, da bi prošli lišo. Toliko o tome koliko im je u Hrvatskoj strašno skupo. Arivederci - pozdravlja čitateljica na kraju videa, piše Morski.hr.