Iz Policijske postaje Benkovac-Obrovac, u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU zadarske, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatske državljanke u dobi od 38, 22 i 20 godina zbog kaznenih djela teških krađa i krađa.

Sumnja se kako su osumnjičenice, po prethodnom dogovoru, na zadarsko područje došle s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi činjenjem kaznenih djela imovinskog karaktera. 

Uz pojačano postupanje policijskih službenika, osumnjičene su u ponedjeljak 14. kolovoza u poslijepodnevnim satima zatečene na obrovačkom području. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje iz kojeg se doznaje:

Naime, tri se hrvatske državljanke sumnjiči da su 29. srpnja ove godine u Rovanjskoj provalile u kuću 43-godišnjeg vlasnika odakle su ukrale nekoliko stotina eura. Opet su 10. kolovoza u Benkovcu provalile u stan 65-godišnjaka odakle su ponovno ukrale novac i zlatni nakit.

Isto tako ih se sumnjiči da su u noći, 11./12. kolovoza u Zadru, u Ulici Ivana Lucića iz stana 31-godišnjeg vlasnika ukrale nekoliko stotina eura, kao i da su već slijedećeg dana, 13. kolovoza u Zadru, u Ulici Andrije Hebranga, provalile u stan 46-godišnje vlasnice iz kojeg nisu ipak ništa nisu ukrale.

Niz se nastavlja, tako ij se također sumnjiči da su 14. kolovoza u Zadru, u Ulici Ante Starčevića, provalile u stan 40-godišnjakinje, gdje su ispreturale stvari i nisu ništa ukrale. Nezadovoljne tim pohodom očito, navodi se da su nakon toga provalile u susjedni stan također 40-godišnjeg vlasnika, a odakle su ukrale novac i zlatni nakit.

Ukupna pričinjena materijalna šteta procijenjuje se na iznos od oko 6 400 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem, naloga nadležnog suda, na obrovačkom području obavljena je i pretraga apartmana kojeg su osumnjičene koristila.

Isto tako, obavljena je i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičene 38-godišnjakinje, a gdje su policijski službenici pronašli alat pogodan za činjenje kaznenih djela kao i novac za koji se sumnja da potječe iz kaznenih djela.