Scenaristi i organizatori sinoćnjeg koncerta u počast Tomislavu Ivčiću, zaboravili su kako je on lani od strane Gradskog vijeća proglašen posthumno za počasnog građanina Zadra. Istine radi, predložio ga je Višeslav Dokoza iz Starigrada Paklenice.

Akutulani predsjednik Gradskog vijeća bio je na koncertu i o njemu se očitovao na svom fracebook profilu:

Jučer su na zadarskom Forumu održana dva koncerta posvećena sjećanju na zadarskog pjevača Tomislava Ivčića. Ti koncerti su se odvijali istovremeno, na istom mjestu, radikalno se razlikujući. Jedan je bio koncert povijesnog zaborava i političke uzurpacije, taj koncert je bio lešinarski jadan, on nije promovirao autora nego političare. Politički lešinari ne koriste nečiji život, nego se hrane nečijom smrću. Lešinari su, dakle, obilježavali smrt Tomislava Ivčića kako bi preživjele njihove lešinarske politike.

Drugi koncert, onaj pravi, intimni i duboko emocionalni, odvijao se u svakoj duši prisutnih Zadrana, neovisno jesu li Zadrani po rođenju ili po ljubavi prema Ivčićevim pjesmama. To je bio koncert veličanja života Tomislava Ivčića, a pravi život se ne može svojatati, njega se ne može ni negirati, on nadvladava smrt. Životnici su jučer pjevali, ulazili su u Ivčićeve pjesme, u njima su susretali nekadašnje sebe i uvijek živog umjetnika kojega nitko ne posjeduje.

 U tom drugom koncertu vidjeli smo obrise našeg Grada.