Sinoć je održan koncert u počast Tomislavu Ivčiću kojeg je prenosila Hrvatska televizija uz pokroviteljstvo OTP banke.
Koncert kojeg je inicirala obitelj Tomislava Ivčića povodom 30 godina od njegove tragične smrti a kojeg je zdušno potpomogao Grad Zadar, održan je na prepunom Forumu.

U TV prijenosu je izgledao kao spektakl prepoznatljivih prizora Zadra, a na samom Forumu publika je imala primjedbe na razglas. Ni aranžmani nisu bili na visini pa su neki pjevači u svojim izvedbama neprepoznatljivo zvučali zbog čega su neki od njih bili ljutiti. U ulozi direktora festivala, Davor Pekota  je uz klapu Niko otvorio koncert s prigodnom pjesmom Još uvijek se vraćam. 

Na koncertu za Ivčića nastupili su uglavnom zadarski pjevači uz gostujuće Zoricu Kondžu,Ivana Kindl, Doris Dragović, Maju Dimšić, Tedi Spalata, Nenu Belana, Matija Cveka i Vladu Kalembera.

Od domaćih izvođača nastupili su odličan Duje Stanišić, ništa manje dobar Jure Brkljača, uvijek na visini Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Marina Tomašević, Ive Županović, Mladen Grdović te grupa Forum i klapa Munita.
Duet Zorice Konđe i Mladena Grdovića, nažalost, nije bio ni blizu izvedbe Gorke rijeke koju su pjevali Meri Cetinić i Tomislav Ivčić.

 Ali je zato Grdović bio u svom elementu i digao atmosferu u publici s jednom od najpoznatijih Ivčićevih pjesama - Tamo gdje sam rođen. Napravio bi on zamalo i feštu ali je bio kontroliran uz pratnju orkestra sastavljenog od zadarskih glazbenika uz vodstvo Saše Miočića koji je izabrane pjesme aranžirao.

 Nakon što je Tedi Spalato neslavno otpjevao slavnu Kalelargu, svi su izvođači završili koncert s pjesmom Večeras je naša fešta a publika s Foruma, tražila je još.

Uz obitelj Ivčića, prvi red je bio rezerviran za poznata lica javnog života Hrvatske

Neuobičajeno, kćerka Izabela Vrtar je izašla na pozornicu kako bi zahvalila svima koji su im pomogli u organizaciji glazbene večeri u kojoj je probuđena emocija na njenog oca. Uz pozdrav premijeru Andreju Plenkoviću, kćerka pok. Ivčića istaknula je zasluge za koncert Davora Pekote, Nevena Stojakovića i Zvonimira Sunare Sukija. 

Upravo taj nekad producent na HTV-u upadao je u oči svojim zanosnim ponašanjem i animaciji iz prvog reda koji je bio zauzet političarima predvođenim Andrejom Plenkovićem, biznismenima kao što su čelni ljudi Dogus Hrvatske, rektoricom Dijanom Vican, nadbiskupom Milanom Zgrabljiće. Među uzvanicima su bila i poznata lica iz sporta: Barbara Jelić, Zoran Primorac, Stojko Vranković i Zoran Gobac koji je dobio mjesto pored Božidara Kalmete.

 

Nije samo Suki bio razdragan kao organizator, Ivčićeve pjesme pjevali su i političari osim što su vodili ozbiljne razgovore prije nego su se upalile kamere 

Kako je za mnoge to ispao skup HDZ-a, postavljalo se i pitanje gdje je Đani Maršan, autor pjesme Bože čuvaj Hrvatsku koja je pretvorena u stranačku himnu, poznati zadarski pjevač i polubrat Tomislava Ivčića.

A tko je sve bio, može se vidjjeti na foto-galeriji Tomija Burčula: