Jedna od tri specijalistice hitne medicine, dr. Danijela Herceg početkom kolovoza dala je otkaz.
Potvrđeno nam je to na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu zadarske bolnice. To je najopterećeniji odjel, osobito tijekom ljeta, a ovo je ljeto doživio kadrovski raspad.

Na samom početku ljeta napustilo ga je šestoro liječnika koji su tražili uz državnu plaću od bolnice po 300 eura mjesečno zbog dodatnog opterećenja. Otišli su u Zavod za hitnu medicinu gdje za veću plaću i više bodova za specijalizaciju dovode svojim dojučerašnjim kolegama pacijente. Ta je ustanova postala taxi za bolnicu. 

Na Hitnom su ostali specijalizanti, neki od njih nezadovoljni što su umjesto specijalizacija na pedijatriji, bili zarobljeni na Hitnom bolničkom prijemu. I napustili tu dragocjenu specijalizaciju u Zadru.

Koji su razlozi odlaska dr. Herceg, nije nam poznato. Činjenica da je ona jedna od tri liječnice koje su prihvatile tu osobito zahtjevnu specijalizaciju, govori sama za sebe. Ona je bila prva koja je dobila specijalizaciju iz hitne kad se otvarao OHBP. Potom je dr. Dijaneta Diklić pristala na tu specijalizaciju 2012. godine, a godinu dana poslije ju je ugovorila dr. Marijana Surać.

One su završile specijalizaciju, odradile svoju obavezu i sada su slobodne.
Punih 10 godina nitko se niti na jedan natječaj nije javio na specijalizaciju iz hitne medicine u zadarskoj bolnici. Je li to sve govori ili ne?