U ožujka 2021. godine položen je kamen temeljac kojim se obilježio početak radova na izgradnji višestambene građevine s uređenjem okoliša sa 100 stanova u Gradu Zadru, objavljeno je na stranici Agencije za promet nekretnina.

 Ta je državna agencija prodavala te stanove kupcima s liste POS-a koju je napravio Grad Zadar koji je i sam kupio šest stanova. I napokon se useljavaju POS-ovi stanovi na Crvenim kućama, a nigdje hlada. Drveća koje su posadili iz Nasada, zadovoljava zakonsku formu o 20 posto zelene površine izvan ograde dvorišta s parkiralištem. Srećom da na parkiralištu koje bi trebalo imati po dva mjesta za svaki stan, pa još uvijek ima dovoljno mjesta. Ali umjesto auta, neki su parkiralište pretvorili u odlagalište otpada.

Civilizacijski šok doživjela je jedna od vlasnica stanova koja nam je napisala i fotografirala ponašanje nekih svojih susjeda.

"Kako izgleda zgrada s POS-ovim stanovima koje su stanari čekali godinama na predjelu Crvene kuće u Zadru? Gospodin Plenković je 11. srpnja svečano uručio ključeve sretnim vlasnicima POS stanova u Ulici Krste Odaka 2A i 2B na predjelu Crvene kuće.

Čini se da je veliki dio stanova već useljen, ali ono što ostavlja bez daha je pogled na dvorište odnosno na parkirna mjesta na dijelu kojih su stanari zajedničkim naporom napravili odlagalište otpada ( većinom kartonske ambalaže). Netko bi morao podučiti stanare da u Zadru postoji reciklažno dvorište u koje bi trebali odvesti svoj otpad jer stanari čekaju da im čistoća uđe na njihov posjed i to počisti. Također, ako uđete na jedan od dva ulaza i krenete prema stubištu, neugodno će vas iznenaditi da je ispod stubišta također odlagalište otpada (stari madrac, polica, stari šporet...).

Zgodno je pogledati fasadu na kojoj je vidljivo da ju je jedan od stanara već naružio postavivši tendu na svoj balkon", napisala je Zadranka koja nije očekivala da će se oni koji su toliko dugo čekali na te stanove, tako se odnosi prema prostoru zajedničkog življenja.